Кіровоградський міський штаб Віктора Ющенка виграв судову справу проти виконкому міської ради.

Як передає кореспондент УНІАН, виконавчий комітет Кіровоградської міськради подавав заяву до Ленінського районного суду м. Кіровограда про обмеження права на проведення безстрокового мітингу, організованого кіровоградським виборчим штабом В.ЮЩЕНКА, на площі перед будинком мерії.

Акція протесту на підтримку В.ЮЩЕНКА розпочалась в Кіровограді 24 листопада. Члени Кіровоградського виконкому заявляли, що майдан перед будинком міської ради не розрахований на проведення подібних заходів, не огороджений турнікетом від магістральної частини. На думку членів виконкому, акція дестабілізувала роботу установ, які розташовані в центральній частині Кіровограді. Раніше міська влада затвердила перелік місць, дозволених для проведення мітингів, пікетувань та зборів.

Представники кіровоградського штабу В.ЮЩЕНКА апелювали до того, що події, які спонукали громадян вийти на мітинг, є загальновідомими, - в приміщенні міськвиконкому знаходиться ТВК по округу №100, яка допустила під час виборів Президента України ряд порушень. Відповідачі на засіданні суду також заявили, що про проведення мітингу міськвиконком було повідомлено завчасно, а також дотримувалась охорона громадського порядку.

Як повідомляє УНІАН, заяву виконавчого комітету Кіровоградської міської ради про обмеження права на проведення мітингу біля мерії відхилено. Рішення може бути оскаржено до апеляційного суду Кіровоградської області.

УНІАН