Повторне голосування 21 листопада відбулося із масовими та системними порушеннями виборчого законодавства, прав людини та міжнародних стандартів чесних виборів. Оголошений Центральною виборчою комісією результат голосування не відображає волевиявлення українських виборців. Такі висновки робить Комітет виборців України за підсумками спостереження за повторним голосуванням і підрахунком голосів на виборах Президента України 21 листопада 2004 року.
Найбільшими порушеннями, що могли серйозно вплинути на результат, КВУ назвав: масове голосування організованих груп виборців за відкріпними посвідченнями; штучно завищений відсоток виборців, котрі голосували за місцем проживання; нетрадиційно висока явка виборців у східних областях України; кримінальне втручання у виборчий процес, що супроводжувалося фактами насилля проти спостерігачів, журналістів та погромами на окремих дільницях.
Враховуючи велику кількість поданих скарг та заяв про порушення, КВУ вважає, що є підстави визнати повторне голосування 21 листопада, таким, що не відбулося. Тому Комітет рекомендує:
Найближчим часом провести повторне голосування на виборах Президента України. Президенту України Леоніду Кучмі терміново внести до Верховної Ради України подання про дострокове припинення повноважень членів діючої Центральної виборчої комісії та внести нові кандидатури членів ЦВК.
КВУ наполягає на тому, щоб у поданні рівномірно були враховані інтереси двох кандидатів, також мають бути представлені незалежні фахівці від громадських організацій.
Рішенням новообраної Центральної виборчої комісії замінити в складі територіальних та дільничних виборчих комісій тих осіб, які були причетні до грубих порушень законодавства та фальсифікації результатів виборів.
До проведення повторних виборів законодавчо вдосконалити процедуру голосування за відкріпними посвідченнями та за межами приміщення для голосування. Наприклад: посилити контроль та облік відкріпних посвідчень; вносити кількість виданих посвідчень та виборців, що проголосували за ними, до протоколу ДВК; дозволити спостерігачам звіряти прізвища в посвідченнях особи та відкріпних посвідченнях тощо. У разі відміни дії відкріпних посвідчень передбачити адекватну процедуру голосування виборців, які в день виборів будуть перебувати поза межами свого населеного пункту.
Для забезпечення громадського контролю за виборчим процесом надати представникам громадських організацій права бути офіційними спостерігачами.
Штабам кандидатів, керівникам місій міжнародних спостерігачів забезпечити тотальне спостереження за процесом голосування та підрахунком голосів з урахуванням тих проблем, які мали місце під час голосування 31 жовтня та 21 листопада.
Політикам та політичним технологам проявити добру політичну волю і відмовитися від фальсифікацій та провокацій під час переголосування.
Всього у день повторного голосування 21 листопада на виборчих дільницях працювало 10тис. спостерігачів. Частина з них провела паралельний підрахунок голосів на 1500 дільницях, відібраних за статистичною вибіркою.

Новий вибір 2004