Директор Європейського інституту інтеграції і розвитку Дмитро Видрін вважає, що уряд народної довіри, який може бути створений у випадку відставки чинного уряду, має виступити посередником між політичними елітами як на центральному, так і на регіональному рівнях, повідомляє Інтерфакс-Україна.

`Ситуація на сьогодні така, що потрібна нова політична сила, яка зможе, з одного боку, виконувати економічні задачі, принаймні, стабілізувати ситуацію в економіці, і бути тією силою, яка зможе виступити посередником між сторонами. Уряд народної довіри може бути таким посередником`, - сказав Д.Видрін у середу в Києві в інтерв`ю агентству `Інтерфакс-Україна`.

Політолог вважає, що завдяки уряду народної довіри `до гри на найвищому рівні можна ввести тих людей, які достатньою мірою компетентні, щоб не допустити вхід економіки до фази колапсу і які можуть виступати посередниками між елітами - регіональними і центральними`. Співрозмовник агенції вважає, що `ідеальною фігурою` глави такого уряду могли би бути лідер Соціалістичної партії Олександр Мороз або голова Верховної Ради України Володимир Литвин.

Д.Видрін також вважає, що президент повинен підписати указ про відставку чинного уряду, оскільки це `єдиний вихід із ситуації, що склалася`. Говорячи про найбільш реальний варіант розвитку подій в аспекті або переголосування другог туру, або призначення нових виборів, він сказав: `Переголосування більш реальне, тому що люди, які другий тиждень поспіль стоять на вулицях, навряд чи погодяться чекати ще три місяці, які дано на призначення нових виборів. З точки зору великої стратегії, оптимальними були би нові вибори, але вони нереальні - все буде переголосовано`, - сказав Д. Видрін.

Інтерфакс-Україна