Голова російського Союзу правих сил Борис Нємцов стверджує, що багатьом представникам владної верхівки Російської Федерації не подобаються демократичні зрушення в Україні. Причиною цього, на думку політика, є загроза поширення `території свободи` за межі нашої держави, зокрема на Росію - повідомляє сайт Razom.

`В Україні зараз склалася ситуація, коли низи вже не можуть терпіти старої влади на чолі з Леонідом Кучмою, а верхи не мають можливості впливати на ситуацію, що склалася в державі`, - заявив Нємцов.

За його словами, в Росії продовжують переконувати громадян, що `помаранчеву революцію` в Україні організували США. `Так, Америка має значні можливості, але вивести на вулиці таку кількість людей і тримати їх там протягом тривалого часу не здатен ніхто`, - зауважив глава Союзу правих сил. Нємцов навів приклад Іраку, де американці й досі не можуть подолати спротив місцевого населення. `Те, що зараз відбувається в Україні, в РФ багатьом не подобається, адже народ показав свою позицію і силу, яка мало цікавить нинішню владу Кремля`, - підсумував Борис Нємцов.

Джерело: Razom