Підприємці Запоріжжя засуджують сепаратистські наміри окремих політичних сил та спроби роз’єднати Україну, про що вони заявили вчора на круглому столі, присвяченому обговоренню поточної політичної кризи в країні. На засіданні зібралися керівники 44 запорізьких компаній різноманітних форм власності та галузей економіки.

Підприємці рішуче засудили заклики окремих політичних сил до створення так званої Південно-східної автономії. Відповідні заяви, на їхню думку, загрожують територіальній цілісності та безпеці країни. `Ми завжди підтримували владу. Однак коли вона готова піти навіть на поділ країни, ми заявляємо їй категоричний протест`, - наголошували учасники зустрічі. Вони вважають, що особи, які своїми діями загрожують територіальному розколу країни, повинні нести карну відповідальність. `В Україні немає регіонів, які годують і яких годують. Ми маємо єдину неділиму країну, і нам усім необхідно працювати на її процвітання і благополуччя`, - йшлося на засіданні. Представники запорізького бізнесу висловили обурення стосовно участі представників міської та обласної Ради на з’їзді народних депутатів всіх рівнів у Сєверодонецьку, як повідомляє прес-служба Кінаха.

Вчора ж розпочався збір підписів за відставку мера Запоріжжя Євгена Карташова і голови Запорізької обласної державної адміністрації Володимира Березовського. Вже зібрано близько 10 тисяч підписів.

Джерело: прес-служба Кінаха