Сьогоднішнє рішення Верховної Ради стосовно недовіри діючому Уряду було прийняте без дотримання передбачених Конституцією процедур. Таку думку висловив сьогодні у спілкуванні з журналістами міністр юстиції України Олександр Лавринович. `Те, що під час прийняття постанови не було дотримано законних процедур розгляду питання не заперечує жоден з депутатів`, - підкреслив міністр.

За словами Олександра Лавриновича, сьогоднішня постанова ВР є `черговою постановою, яка, як і попередні, має політичний характер`. При цьому міністр Лавринович підкреслив, що для нього особливе значення має питання конституційності цього рішення. `Я думаю для всіх очевидно, що це рішення не має точності дотримання конституційних норм по кількох позиціях. Це стосується не тільки року після затвердження парламентом програми Уряду, впродовж якого Верховна Рада не має права відправляти Уряд у відставку. 87-ма стаття Конституції має чітко прописану процедуру, яка не була дотримана`, - зауважив міністр.

Коментуючи на прохання журналістів сьогоднішні заяви про те, що найближчим часом почне діяти так званий перехідний уряд, Олександр Лавринович підкреслив, що Конституцією передбачена чітка процедура прийняття відставки Уряду. `Якщо така постанова визнається Конституційним судом легітимною та приймається до розгляду, Прем’єр-міністр має написати заяву про відставку і Президент зобов’язаний її підписати. Далі Президент призначає нового главу Уряду і узгоджує це питання з парламентом. І лише після цього починається формування нового Уряду`, - зазначив Міністр юстиції. При цьому, за словами Олександра Лавриновича, до закінчення всіх цих процедур попередній склад Уряду продовжує виконання своїх повноважень.

Прес-служба Кабінету міністрів