Президент Асоціації українських банків Олександр СУГОНЯКО вважає, що відставка Сергія ТІГІПКА з посади Голови Національного банку України не матиме суттєвих наслідків для банківської системи, оскільки НБУ вже понад чотири місяці фактично працював без нього.

Як повідомили УНІАН в прес-службі АУБ, О.СУГОНЯКО також зазначив, що весь цей час обов`язки в.о. Голови Національного банку виконував А.ЯЦЕНЮК, який зарекомендував себе як високий професіонал у банківській сфері і під керівництвом якого робота НБУ не мала жодного збою.

Він наголосив, що Національний банк України має висококваліфіковану команду професіоналів, а тому Асоціація українських банків немає жодних сумнівів, що вона і надалі буде якісно виконувати покладені на неї обов`язки, як це було протягом останніх чотирьох місяців.

Президент АУБ переконаний, що сьогодні, не дивлячись на політичну кризу в суспільстві, економічна ситуація в країні нормальна. `Є погіршення, але вони не такі, які б могли радикально дестабілізувати ситуацію. Це найголовніше і це треба знати. Єдине, якщо до цього додадуться якісь гарячі голови, то може бути біда`, - сказав О.СУГОНЯКО.

Як зазначається у повідомленні, АУБ категорично виступає проти політизації банківської системи. `Перед НБУ, АУБ та банківською системою стоїть найважливіше завдання – не допустити послаблення довіри суспільства до банків. Над цим необхідно працювати всім разом`, - підкреслюється у повідомленні.

УНІАН