Голова Верховної Ради України Володимир ЛИТВИН вважає, що сьогоднішня постанова парламенту підвищила можливості Віктора ЮЩЕНКА і поставила `в інше становище прем`єр-міністра`. Про це він сказав в інтерв`ю журналістам сьогодні.

Як передає кореспондент УНІАН, В.ЛИТВИН висловив думку, що сьогодні кожен народний депутат ухвалював рішення без жодного тиску і повністю усвідомлюючи за що він голосує. На думку спікера, таємний режим голосування дав змогу депутатам потім вийти до демонстрантів і сказати, що він, мовляв, голосував так, як їм би сподобалось.

В.ЛИТВИН переконаний, що каталізатором сьогоднішнього рішення слугувало те, що багато депутатів не прийшли до сесійної зали, оскільки, якби всі були на своїх робочих місцях можна було б ухвалити компромісне рішення, зокрема провести політичну реформу.

ВЛИТВИН підкреслив, що сьогоднішнє рішення `поставило в інше становище прем`єр-міністра, це рішення спрацювало у плані підвищення можливостей іншого кандидата - В.ЮЩЕНКА`. В.ЛИТВИН вважає, що однак необхідно йти шляхом домовленостей, щоб Україна була єдина.

Спікер також зауважив, що він і досі намагається залишатися `над сутичкою`, не пристаючи на жоден бік.

УНІАН