Голова Партії промисловців і підприємців України Анатолій Кінах вважає, що внутрішнє протистояння в Україні ні в якому разі не має переноситись на політичні та економічні відносини з Російською Федерацією.
Громадяни обох держав, на думку Кінаха, не повинні піддаватися на провокаційні та антизаконні заклики окремих посадових осіб Росії та України, які своїми заявами ставлять під загрозу територіальну цілісність нашої держави, знищують багаторічний фундамент довіри та загрожують економічному співробітництву країн. `Упевнений, що оголошена на форумі у Сєверодонецьку позиція мера Москви Ю. Лужкова не відображає реальну думку та настрої російського народу. Вчинки ж посадовця з іноземним громадянством, які спрямовані на розпалення сепаратистських настроїв та є нахабним втручанням у внутрішні справи держави, повинні мати адекватну правову оцінку`, - наголосив він.

Кінах також зазначив, що промисловці і підприємці обох країн, маючи багаторічний досвід економічної співпраці та довіри один до одного, будуть дотримуватися конструктивної і прагматичної позиції. `Ми будемо проявляти витримку і терпіння та займатися не деклараціями, а конкретним справами. Нинішнє політичне протистояння в Україні не має позначитися на обсягах двостороннього економічного співробітництва та партнерських стосунках між підприємцями`, - вважає голова ПППУ.

Новий вибір 2004