Сьогодні Верховна Рада України розглядатиме третій проект постанови щодо нелегітимності виборів, сепаратизму, відставки уряду і генерального прокурора.

Як повідомляв УНІАН, 30 листопада депутати 231 голосом прийняли за основу проект постанови, яка містить положення про призупинення дії пунктів постанови Верховної Ради від 27 листопада щодо визнання виборів такими, що не відповідали демократичним стандартам, а також про висловлення недовіри ЦВК. Цей проект постанови, на відміну від проекту, підготовленого робочою групою парламенту, не містив пунктів про відставку уряду, генерального прокурора та притягнення до відповідальності керівників деяких облдержадміністрації, що сприяли проявам сепаратизму.

30 листопада увечері на Погоджувальній раді лідери фракцій і груп домовились продовжити розгляд ситуації, що виникла у країні і розглянути третій проект постанови. Голова ВР Володимир ЛИТВИН повідомив, що поставить на голосування питання про відміну результатів голосування за постановою, внесеною депутатами від СДПУ(о) та `Регіонів України`, яка передбачала скасування рішень парламенту щодо недемократичних виборів та недовіри ЦВК. В.ЛИТВИН підкреслив, що кожний пункт постанови буде ставитись на голосування окремо, зокрема, і питання щодо відставки уряду та недовіри генпрокурору.

УНІАН