Вчора Сумський міський комітет СДПУ(о) затвердив постанову розширеного засідання комітету у зв’язку з гострою політичної кризою в Україні. Проаналізувавши події останніх тижнів міський осередок партії вважає за необхідне зробити наступну політичну заяву.

- Вибори в Україні пройшли з масовими порушеннями виборчого законодавства, що спотворило волевиявлення українського народу. Чітко вимальовується перспектива розколу України на `захід` і `схід`. Ми рішуче виступаємо проти того, що державні чиновники високого рівня намагаються викликати ворожнечу серед українського народу. Саме тому ми заявляємо про безумовну повагу волі вибору наших співгромадян і виражаємо різке неприйняття позиції органів місцевого самоврядування м. Сум, які ігнорують думку мешканців.
- Ми за єдину й вільну Україну. Саме тому ми засуджуємо вас, тих делегатів Сумщини, що прийняли участь у з`їзді в м. Северодонецьк, на якому лунали сепаратистські заклики розділити Україну. Ми всі нащадки поколінь українців, які створювали промисловий комплекс Донбасу й Слобожанщини, будували комбінати в Прикарпатті й на Півдні України, разом, не ділячи на сторони світу цю країну. Наші батьки й діти під час Великої Вітчизняної війни рясно полили своєю кров`ю обидва береги Дніпра. I потім, відновлюючи зруйновану промисловість України, ділилися останнім шматком хліба і зі старими, дітьми, не запитуючи їхнього місця проживання й на якій мові вони говорять. Для доброти, милосердя й порядності українського народу не існує мовних бар`єрів. Бар`єри створюють безчесні політики, щоб нас роз`єднати й позбавити права на власну думку,
- Мешканці м. Суми зробили свій вибір і зуміли його відстояти, залишаючись у мороз під виборчими дільницями, супроводжуючи протоколи від ділянок у територіальну комісію. Тому, якщо місцева влада, окремі депутати міськради, мер міста Суми не згодні з думкою своїх виборців, намагаються з нею боротися, то вони повинні добровільно скласти свої повноваження.

Новий вибір 2004