У Верховній Раді України утворилася `ситуативна корумпована більшість, яка, практично, руйнує надію народу`. Про це заявила в інтерв`ю журналістам лідер БЮТ Юлія ТИМОШЕНКО, як передає УНІАН.

Вона заявила, що опозиція діятиме `всіма парламентськими засобами`, щоб не дати змоги прийняти постанову, якою передбачається скасувати рішення парламенту від 27 листопада щодо визнання порушень під час виборчого процесу, а також необхідності відставки ЦВК та призначення його нового складу.

Ю.ТИМОШЕНКО підкреслила, що сьогодні провладним фракціям та комуністам не вдалося прийняти цього рішення завдяки людям, які беруть участь в акції протесту.

За її словами, сьогодні терміново була зібрана частина Комітету національного порятунку на чолі з Віктором ЮЩЕНКОМ, який прийняв рішення, щоб люди побачили, як народні депутати `зраджують народ не з-за меж ВР, тому їх впустили до Верховної Ради`.

Вона висловила вдячність всім учасникам акції, які були сьогодні вдень біля парламенту, уряду, Адміністрації Президента та на майдані, що не дозволило скасувати рішення парламенту від 27 листопада. Ю.ТИМОШЕНКО підкреслила, що `без їх боротьби, без їх присутності` цього б зробити не вдалося.

Ю.ТИМОШЕНКО зазначила, що та ситуативна більшість у парламенті, яка утворилася 27 листопада, була `психологічна зруйнована, підкуплена, і переговорним процесом, який проводить Віктор ЯНУКОВИЧ, дезорієнтована`.

Вона зазначила, що хоче вірити, що Президент України Леонід КУЧМА не стане `остаточним зрадником` і звільнить губернаторів, які ініціювали розкол України, призначить новий чесний склад ЦВК і звільнить прем`єр-міністра України Віктора ЯНУКОВИЧА з посади, щоб були рівні умови для двох кандидатів в боротьбі за посаду Президента України.

Джерело: УНІАН