Заступник Голови Верховної Ради України, керівник виборчої кампанії Віктора ЮЩЕНКА Олександр ЗІНЧЕНКО заявив, що `Наша Україна` вийшла з переговорного процесу і відновлює блокування уряду, про що він повідомив журналістам, як передає УНІАН.

О.ЗІНЧЕНКО підкреслив, що влада за допомогою переговорного процесу намагалася `заколисати наших прихильників`. Він зазначив, що `ми не використовуємо людей як засіб тиску`, але в той же час вони не дадуть владі використовувати людей `як мовчазну масу`, яка виконує умови, що надходять від владних структур.

Крім того О.ЗІНЧЕНКО заявив, що сьогодні вночі на депутатів з провладних фракцій був вчинений шалений тиск і тому недаремно `заговорили про хабарі`.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні депутати 231 голосом ухвалили за основу проект постанови `Про стабілізацію соціально-економічної та політичної ситуації в Україні та запобігання антиконституційним сепаратистським діям, що загрожують суверенітету та територіальній цілісності держави`. Серед іншого, проект постанови містить положення про призупинення дії пунктів постанови Верховної Ради від 27 листопада `Про політичну кризу в державі, що виникла у зв`язку із виборами Президента України`, зокрема, щодо визнання виборів такими, що не відповідали демократичним стандартам, а також про висловлення недовіри Центральній виборчій комісії. Цей проект постанови, на відміну від проекту, підготовленого робочою групою парламенту, не містить пунктів про відставку уряду, генерального прокурора та притягнення до відповідальності керівників деяких облдержадміністрації, що сприяли проявам сепаратизму.

Прийняття рішення по цій постанові викликало невдоволення у фракції `Наша Україна` і БЮТ і вони зажадали оголосити перерву для проведення консультацій.

Джерело: УНІАН