Міністр освіти і науки України Василь КРЕМІНЬ застерігає керівників навчальних закладів від підтримки сепаратизму, про що йдеться у зверненні до освітян, науковців і студентів України, як передає УНІАН.

`В останні дні зусиллями керівників окремих областей і міст штучно і злочинно нав`язуються сепаратистські настрої серед громадян України. Не кажучи вже про їх антиконституційний характер, слід зазначити, що подібні дії, у випадку їх продовження, вкинуть країну в безодню жорстокого, багатолітнього конфлікту і численних людських жертв`, сказано у листі.

На переконання В.КРЕМІНЯ, `у цей критичний для утвердження української державності момент національна інтелігенція, студентство має сказати своє вагоме і авторитетне слово`.

`Історичний досвід нагадує нам, що отаманщина та міжрегіональна `руїна` рано чи пізно закінчувалася для України `пропащим часом` бездержавності, культурного занепаду та втрати національного обличчя. Останні події в світі переконливо доводять, що сепаратизм відкриває дорогу хаосу, насильству і тероризму`, зазначив В.КРЕМІНЬ.

Закликаючи до єдності і громадянського порозуміння, міністр освіти та науки зазначає, що `хотів би застерегти новоявлених проповідників автономізму й сепаратизму, що майбутні школярі осудять їх імена в підручниках історії`.

Також В.КРЕМІНЬ звернувся до керівників усіх навчальних закладів `із застереженням, що будь-яка підтримка сепаратизму несумісна із керівництвом освітянськими закладами` і закликав їх `підняти свій голос на захист єдності, територіальної цілісності й недоторканності державних кордонів України`.

Джерело: УНІАН