Народний депутат України Микола ТОМЕНКО закликав прихильників Віктора ЮЩЕНКА на майдані Незалежності посилити і зробити більш жорстким блокування органів влади.

Як передає УНІАН, М.ТОМЕНКО також зазначив, що можливо керівники акції приймуть рішення і про блокування будівлі Верховної Ради України. Проте, він закликав поки дати шанс ВР `виконати наші умови`.

Народний депутат також закликав усіх мітингуючих зберігати спокій і пообіцяв, що пізніше перед ними виступить В.ЮЩЕНКО і розповість про плани організаторів на сьогоднішній вечір та завтрашній день.

М.ТОМЕНКО наголосив, що `потенціал політичних методів боротьби вичерпується. Це розуміє і влада`. Він також визнав, що сьогоднішні події у ВР – `це наша політична поразка` та наголосив, що прихильники В.ЮЩЕНКА її переживуть. `Ми не підемо звідси, поки влада не буде в народу`, - сказав М.ТОМЕНКО.

Він попередив мітингуючих про можливу появу провокаторів не обов`язково на майдані Незалежності, а на більш віддалених від центру міста місцях і закликав передавати провокаторів охоронцям акції. М.ТОМЕНКО також зазначив, що вчора таким чином було затримано одного з представників кримінального угруповання міста Києва.

Народний депутат також відреагував на заяви дружини прем`єр-міністра на мітингу у Донецьку, зокрема на те, що учасники акції носять валянки, привезені з США. Він наголосив, що `таких валянків у США вже півстоліття не роблять`.

М.ТОМЕНКО також піддав жорсткій критиці інші її висловлювання, зокрема про апельсини, які накачані наркотиками, що роздаються учасникам акції. Він назвав ці вислови дружини В.ЯНУКОВИЧА – `хамськими`.

Промовець наголосив, що лише жорстка і ультимативна позиція може привести учасників акції до перемоги.

Джерело: УНІАН