Луганський штаб Віктора ЮЩЕНКА переконаний, що вчорашнє побиття прихильників В.ЮЩЕНКА в Луганську організували або бандити, або переодягнуті співробітники міліції.

Про це заявив сьогодні на прес-конференції в Києві керівник регіонального штабу Олексій ДАНИЛОВ.

`Зараз у нас є дві версії: або це співробітники правоохоронних органів, або бандформування, які колесять Луганською областю під проводом `смотрящего`, як вони його називають, Іван Івановича`, - сказав керівник штабу.

О.ДАНИЛОВ підкреслив, що після неодноразових повідомлень про можливість провокацій, минулої неділі регіональний штаб ухвалив рішення відмінити запланований на понеділок мітинг під стінами облдержадміністрації. Разом із тим, близько 20 активістів штабу прийшли на площу з тим, щоб попередити тих, хто не знав, про відміну мітингу.

Як повідомляв УНІАН, учора близько 13.00 було скоєно напад групи бандитів, озброєних молотками та іншою холодною зброєю на прихильників В.ЮЩЕНКА в Луганську. До колони прихильників В.ЮЩЕНКА чисельністю близько 70 чоловік підійшла колона прихильників прем`єр-міністра Віктора ЯНУКОВИЧА чисельністю близько 300 чоловік. Коли колони зближувалися, раптово з натовпу виділилися близько 30 озброєних людей у чорних шкіряних куртках і оточили колону прихильників В.ЮЩЕНКА, в якій також знаходилися журналісти, які висвітлювали подію. Бандити почали бити людей, забираючи мобільні телефони, відеокамери та іншу фіксуючу апаратуру. З колони випускали тільки постраждалих, у яких бандити відняли всі засоби зв`язку.

В результаті нападу також постраждали журналісти газети `Луганчане` та інформагентства `Українські новини`, незалежний консультант координатора проектів ОБСЄ в Луганській області та волонтер товариства Джона Говарда.

Джерело: УНІАН