Настав день, коли єдність залізничників Львова і Донецька повинна стати прикладом для політичних діячів. Про це йдеться у зверненні міністра транспорту та зв`язку України – генерального директора `Укрзалізниці` Георгія КІРПИ, переданому УНІАН прес-службою Укрзалізниці.

Зокрема у повідомленні міністр зазначає, що сьогодні Україна переживає чи не найскладніші випробування в своїй історії.

`Всі ви добре пам`ятаєте, як чотири роки тому ми разом не дали розділити `Українську залізницю`. Як ми разом з вами відродили галузь, зробили її шановною і авторитетною в народі`, - говориться у зверненні.

Г.КІРПА закликає `в наслідуванні того чи іншого політичного гасла, особливо щодо розподілу держави, не втратити найдорожче – Батьківщину`. `Приклади самопроголошених і не визнаних світом республік ми маємо поруч, - зазначає він. - Сильну державу поважає кожен, слабку – можуть підкорити всі`.

Міністр закликає залізничників `зробити все для того, щоб жоден громадянин України не став вигнанцем на своїй Батьківщині`.Окрім того, у повідомленні йдеться про фахову відповідальність залізничників щодо єдиної транспортної системи України, обов`язок не зупинити рух на залізниці.

Водночас у зверненні Г.КІРПА зазначає: `Нині, на жаль, ми стали заручниками політичних процесів і також припустилися помилок. Час вимагає від нас високої політичної культури, толерантності та взаємоповаги`.

Міністр висловив переконання, `що залізничники зроблять все заради умиротворення і порозуміння між людьми`.

УНІАН