Триває засідання Верховного суду, яке розпочалося після перерви до 14:00. ВСУ вже другий день розглядає скаргу довіреної особи Віктора Ющенка Миколи Катеринчука щодо визнання Центральною виборчою комісією Віктора Януковича переможцем президентських перегонів. Сьогодні представники сторони Віктора Ющенка доводять до відома Верховного Суду України факти, які свідчать про бездіяльність Центральної виборчої комісії щодо порушень виборчого процесу. Вони стверджують, що ЦВК не реагувала на інформацію про порушення виборчого процесу, у тому числі, знаючи про порушення зі ЗМІ, не перевіряла факти порушень.
Як стверджують представники сторони Віктора Ющенка, `ЦВК ніяким чином не реагувала` на заяви довірених осіб Віктора Ющенка.
На думку представників сторони Віктора Ющенка, про факт бездіяльності ЦВК свідчить і те, що 24 листопада комісія оголосила офіційні результати президентських виборів, не розглянувши зареєстровані того ж дня у ЦВК скарги про порушення виборчого процесу. У день оголошення офіційних результатів голосування в ЦВК було зареєстровано 64 звернення і скарги.
За словами представників Віктора Ющенка, сьогодні близько 41 тисячі справ перебувають у судах України на порушення виборчого процесу.
Крім того, сьогодні Верховний Суд планує заслухати свідків від заявника (тобто, від коаліції „Сила народу` ), членів Центральної виборчої комісії Давидовича, Магеру, Князевича, Чупахіна. Вони вже присутні в суді, як оголосив головуючий.
ІМІ