Верховний представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики та безпеки Хав`єр СОЛАНА обговорить з Президентом Росії Володимиром ПУТІНИМ способи розв`язання політичної кризи в України. Як повідомляє `Жеч Посполіта`, зустріч відбудеться в четвер, 2 грудня в Москві.

Видання нагадує, що Х.СОЛАНА виступив проти розподілу України після закликів кількох губернаторів південно-східних областей держави створити автономію. `Єдність України має фундаментальне значення`, - наголосив він.

26 листопада Х.СОЛАНА взяв участь в `круглому столі` в Києві, під час якого за участю Президента Польщі Олександра КВАСНЄВСЬКОГО і Президента Литви Валдаса АДАМКУСА, українська влада і опозиція намагалися домовитися про мирне врегулювання конфлікту.

Тема України також обговорювалася на саміті Євросоюз-Росія 25 листопада в Гаазі.
Там представники Євросоюзу гостро скритикували українську владу за фальсифікацію виборів, а В.ПУТІН відзначив, що усі спірні питання має вирішити суд.

Низка спостерігачів вказує на відкриту підтримку Росією кандидата від української влади Віктора ЯНУКОВИЧА.

В.ПУТІН напередодні виборів двічі приїжджав в Україну і першим, ще до оголошення офіційних результатів виборів, привітав В.ЯНУКОВИЧА з перемогою.

УНІАН