Громадянська кампанія ПОРА заявляє, що дії політичної опозиції неприйнятні. На думку активістів ПОРИ опозиція розпочала переговори з групою заколотників, якими вважає Президента України Леоніда Кучми та Прем’єр-міністра Віктора Януковича. `Ми вважаємо, що такі дії можуть дискредитувати новообрану владу в Україні і деморалізувати народний спротив, зокрема, представників правоохоронних органів і державних служб, що перейшли на бік народу`, - йдеться у заяві.

Далі активісти наголошують на тому, що народна влада не має права вести перемовин із злочинцями, які вкрали голос народу та проводять дії на знищення української державності. ПОРА наголошує, що це не лише питання політичної перемоги Віктора Ющенка, а і питання перемоги моральності в політиці.

ГК ПОРА вважає відставку Прем’єр-міністра недостатньо ефективною, однак у випадку провалу дій опозиції, залишає за собою право до активних і рішучих дій.

ПОРА заявляє, що підтримує вчорашню заяву коаліції „Сила народу` проголошену під час мітингу на Майдані Незалежності. `Ми закликаємо Віктора Ющенка особисто і публічно оголосити заяву про припинення переговорів з державними злочинцями. Ворогам держави не має бути місця не лише в органах державної влади, а і в українській політиці.

Ми вважаємо, що результатом будь-яких перемовин з Президентом Кучмою та Прем’єр-міністром Януковичем може бути лише їх повна капітуляція`, - йдеться у заяві.

ПОРА наголошує, що в інтересах національної безпеки вже у найближчі кілька днів має розпочатися повноцінна робота державних установ під керівництвом новообраного Президента. Тому ПОРА звертається до Верховного Суду України з проханням не затягувати прийняття рішень щодо 2-го туру виборів Президента України 2004 року.

У випадку неадекватних дій Верховного Суду, ПОРА обіцяє звернутися до єдиного легітимного органу державної влади – Верховної Ради України з пропозицією прийняти негайні рішення, які дозволять почати роботу новообраного Президента Ющенка та закріпити його легітимність через проведення всеукраїнського референдуму протягом найближчих 3-х місяців.

Проте, ПОРА наголосила, що не здійснює підтримки жодному з суб’єктів української політики, однак веде безкомпромісну боротьбу за права громадян та здобутки державної незалежності України.

Крім того, ПОРА наголошує на тому, що вже сьогодні перейде до активних дій і боротиметься до повної і беззастережної перемоги справедливості.

ІМІ