Генеральна прокуратура України у вівторок порушила кримінальну справу за фактом скоєння умисних дій, спрямованих на насильницьку зміну та повалення конституційного ладу, на захоплення державної влади, посягання на територіальну цілісність і недоторканість України за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 109 КК України, ч. 1 ст. 110 КК України. Про це йдеться у постанові ГПУ, повідомляє «proUA».

„Після проведення виборів Президента України на території України з 22 листопада 2004 р. відбуваються дії, спрямовані на насильницьку зміну та повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, посягання на територіальну цілісність і недоторканість України`, - йдеться у постанові.

„Виходячи з того, що згідно зі ст.ст. 2, 24 Закону України „Про Службу безпеки України` та ст. 112 Кримінально-процесуального кодексу України саме на Службу безпеки України покладається обов’язок забезпечення захисту державного суверенітету, конституційного ладу та територіальної цілісності України від протиправних посягань з боку окремих осіб та їх об’єднань і розслідування кримінальних справ цієї категорії, Генеральною прокуратурою України доручалось керівництву СБУ провести невідкладну перевірку та прийняти відповідне процесуальне рішення`, - йдеться у постанові.

Кримінальну справу направлено для проведення досудового слідства слідчому управлінню СБУ.

ІМІ