Кризова ситуація у політичній сфері не вплинула на динамічність ринку нерухомості в Україні. Про це повідомив Міністр юстиції України Олександр Лавринович з посиланням на дані Державного реєстру правочинів, утримувачем якого є Міністерство юстиції України. Як повідомив міністр, протягом листопада в Україні було здійснено 78,1 тис. операцій з нерухомим майном (протягом попередніх місяців 2004 року в Україні щомісячно здійснювалося від 67,5 до 84 тис. операцій з нерухомістю). Причому динамічність ринку нерухомості не зменшилася навіть протягом найбільш кризового тижня поточного місяця – з 22 по 28 листопада. За останній тиждень листопада в країні було зареєстровано чверть - 24% - від усіх операцій з нерухомим майном, здійснених протягом місяця.
Також не зменшилася середня динаміка видачі банківськими установами України кредитів на купівлю нерухомості. Про це, як повідомив Олександр Лавринович, свідчать дані іншого держреєстру, утримувачем якого є Мін‘юст – Реєстру іпотек.
У той же час, відзначив Олександр Лавринович, протягом листопада відчутно змінилася динаміка операцій з нерухомістю у розрізі регіонів. Якщо Донецька, Дніпропетровська та Харківська області як і в попередні місяці стабільно лідирували серед регіонів за кількістю купівлі-продажу нерухомого майна (тут у листопаді було здійснено відповідно 9,7 тис., 5,6 тис. та 7,1 тис операцій з нерухомістю), то в окремих інших областях відбулися відчутні спади або сплески активності на ринку нерухомості.

Новий вибір 2004