Сьогодні вранці Верховний Суд України відновив перерваний вчора судовий процес за скаргою довіреної особи кандидата у Президенти Віктора ЮЩЕНКА Миколи КАТЕРИНЧУКА на рішення Центральної виборчої комісії про оголошення результатів виборів, за якими Президентом України став Віктор ЯНУКОВИЧ. Як передає кореспондент УНІАН, як і вчора, підходи до будівлі Верховного Суду оточено бійцями спецпідрозділу `Барс`.

На сьогоднішньому засіданні представники заявника, тобто В.ЮЩЕНКА, окремими прикладами по окремих виборчих округах та виборчих дільницях, які розташовані у південно-східних регіонах України, навели факти фальсифікації виборів. На думку авторів скарги, головними елементами фальсифікації були списки виборців, коли у них вносилися виправлення, але при цьому в основних списках прізвища виборців не викреслювались, що дає підстави стверджувати, що за виборців хтось голосував, окрім них самих. Іншим прикладом фальсифікації автори скарги вважають надмірно високу явку виборців, зокрема, у Донецькій у Луганській областях. На деяких дільницях явка становила 100% і навіть 127% виборців. При цьому така надто висока активність виборців зафіксована на 400 виборчих дільницях Донеччини і Луганщини. Ще одним елементом фальсифікації представники В.ЮЩЕНКА вважають голосування за відкріпними талонами, коли в ряді випадків спостерігачі В.ЮЩЕНКА на виборах фіксувала, що одна й та сама особа по 15 і більше разів голосувала за відкріпними талонами на різних дільницях.

На переконання авторів скарги, все це дає підстави стверджувати, що подібні методи незаконного голосування застосовувалися масово, але довести це без втручання у процес перевірки Центральної виборчої комісії представники В.ЮЩЕНКА не можуть.

УНІАН