Екс-керівник виборчого штабу Віктора Януковича, лідер партії «Трудова Україна» Сергій Тігіпко не виключає, що у випадку проведення повторних виборів він буде балотуватися на пост президента України, повідомляють мережеві ЗМІ.

Тігіпко уточнив, що його кандидатуру можуть висунути, якщо парламент проголосує за проведення повторних виборів, а партія «Трудова Україна» ухвалить відповідне рішення.

Сергій Тігіпко зазначив, що в нього є багато зобов`язань перед тими, кого він агітував на цих виборах. Він сказав, що буде балотуватись, навіть якщо Віктор Янукович також піде на повторні вибори.

`Я думаю, ми з ним домовимось`, - сказав лідер «Трудової України».

У той же час уповноважений представник Януковича у Верховному Суді Степан Гаврик, коментуючи заяву Тігіпка про його звільнення з посади керівника виборчого штабу Віктора Януковича, повідомив, що Сергій Тігіпко повернеться на цю посаду у разі, якщо Верховний Суд України вирішить, що потрібно провести переголосуваня другого туру.

Відповідаючи на питання про перспективи подолання політичної кризи в країні, Сергій Тігіпко зазначив: «Ми просто зобов’язані перебороти розкол у суспільстві». За його словами, треба шукати компроміс і враховувати інтереси один одного. Водночас Тігіпко вважає, що спочатку необхідно зменшити напругу в суспільстві. На його думку, розкол українського суспільства на проросійську і прозахідну частини – явище тимчасове, викликане застосуванням виборчих технологій. Він впевнений, що Україна згодом повернеться до традиційної політичної структури: ліві – праві – центристи.

Нагадаємо, що вчора, 29 листопада 2004 року, Сергій Тігіпко подав у відставку з посади голови Національного банку України, а також повідомив, що він більше не є керівником виборчого штабу Віктора Януковича.

Партія «Трудова Україна» представлена у Верховній Раді 30 депутатами.

ІМІ