У вівторок на голосування парламенту буде виноситись три варіанти проекту постанов щодо відставки уряду. Про це в прямому ефірі `5 каналу` сказав член робочої групи по підготовці порядку денного завтрашнього засідання, один з лідерів депутатської групи `Єдина Україна` Богдан Губський.

За його словами, у вівторок депутатам буде запропоновано визначитись щодо трьох варіантів проектів постанов: відмінити постанову Верховної Ради, якою ухвалювалась Програма діяльності уряду у березні цього року, і таким чином позбавити уряд імунітету (щодо неможливості відправити його у відставку шляхом висловлення недовіри парламентом).

Другий варіант проекту постанови – це запропонувати президенту Леоніду Кучмі відправити у відставку уряд, і третій - запропонувати уряду і безпосередньо Віктору Януковичу самостійно подати у відставку. На думку Губського, всі три варіанти носять більше політичний, ніж юридичний характер.

Він також повідомив, що завтра голосуватиметься постанова щодо реакції парламенту на прояви сепаратизму в країні. Зокрема, буде запропоновано Генеральній прокуратурі внести протест на рішення деяких органів місцевої влади, а СБУ - вивчити дії окремих осіб та притягнути їх до відповідальності.

За словами Губського, робоча група у вівторок запропонує розпочати засідання з виступу Голови Верховної Ради Володимира Литвина, потім з оцінкою економічної ситуації виступить представник уряду. На сьогодні невідомо, хто саме буде представляти уряд, а потім кожна фракція матиме слово для виступу.

УНІАН