Юлія Тимошенко заявляє, що минулої ночі мав бути реалізований силовий сценарій, який вдалося відвернути завдяки `чесним офіцерам`.

Як повідомила Ю.Тимошенко на мітингу на майдані Незалежності, `події розгорталися надзвичайно небезпечно`.

За її словами, наказ про розгін наметового містечка на Хрещатику і пікетів адміністрації Президента та Кабміну віддав один із заступників міністра внутрішніх справ, повідомляє УНІАН.

Внутрішні війська спецпризначення мали прибути до Києва із частин, які дислоковані у Василькові, Борисполі, Петрівцях, в Дарниці на Броварському шосе і на 19 кілометрі Житомирської траси, сказала Ю.Тимошенко.

У коментарі `Українській правді` Ю.Тимошенко навела по хвилинах, коли були віддані команди. Так, у Василькові о 22.50 війська були приведені у повну бойову готовність, о 23.10 почалося шикування колон. Наказ про відбій надійшов о 23.58. У Петрівцях завантаження у машини почалося о 23.30. Наказ про відбій також надійшов о 23.58.

За словами Ю.Тимошенко, операцію вдалося відвернути, бо знайшлися чесні офіцери і повернули війська.

`Давайте подякуємо офіцерам, які зупинили державний заколот!`, - закликала Ю.Тимошенко на мітингу.

Під час акції вона також сказала, що завдяки тиску вуличних акцій Президент Леонід Кучма сам пішов на контакт з Віктором Ющенком. `Він за своєю ініціативою зателефонував В.Ющенку і пішов на переговори без Януковича. Ви його зламали!`, - сказала Ю.Тимошенко, звертаючись до людей.

За словами Ю.Тимошенко, зараз Л.Кучма `практично готовий виконати ультиматум`: прийняти відставки прем`єра В.Януковича, генпрокурора Геннадія Васильєва і міністра МВС Миколи Білоконя, а також підписати закон про вибори, `який дає вихід з кризи і створює умови для повторного голосування`.

`Зараз командою юристів підготовлено документи для порушення кримінальної справи проти Л.Кучми за зраду України і сепаратизм. Якщо він не підпише ці доленосні документи, справу буде порушено!`, - сказала вона.

`І серед слідчих буде конкурс, хто буде порушувати справу проти Л.Кучми!`, - додала Ю.Тимошенко.

Джерело: УНІАН