Надзвичайний та Повноважний посол Нідерландів в Україні Моніка Френк за дорученням голови уряду та міністра закордонних справ Нідерландів висловила готовність своєї країни, яка зараз головує в ЄС, надати всебічну допомогу для врегулювання політичної ситуації в Україні, як повідомляє УНІАН.

За словами В.Януковича, ультимативні дії та безапеляційні заяви опозиції радикалізують політичну ситуацію та підігрівають сепаратистські настрої у східних та південних регіонах країни, що викликає стурбованість його особисто та уряду, який він очолює. Така ситуація ускладнюється тим, що саме у цих регіонах розташована переважна більшість великих промислових підприємств, зокрема екологічно небезпечних об`єктів та атомних станцій, зауважив прем`єр-міністр. При цьому В.ЯНУКОВИЧ наголосив, що уряд вживає додаткових заходів для забезпечення нормального функціонування цих об`єктів.

Він попросив допомоги від уряду Нідерландів у переконанні опозиції вести реальні переговори стосовно розв`язання політичної кризи в Україні. М.Френк пообіцяла сприяння Нідерландів у вирішенні цих проблем.

Джерело: УНІАН