Генеральний секретар Ради Європи Террі Девіс занепокоєний відсутністю прогресу у переговорах між Віктором Ющенком та Віктором Януковичем, як повідомляє УНІАН.

`Тут, у Страсбурзі ми дуже занепокоєні відсутністю прогресу в діалозі двох сторін політичної конфронтації`, - цитує прес-служба Т.Девіса.

Згідно з повідомленням, Генсек Ради Європи закликає В.Ющенка та В.Януковича негайно відновити переговори та не ризикувати єдністю країни через їхні політичні амбіції.

Крім того, Т.Девіс закликав усі політичні сили та силові підрозділи уникати застосування насильства, а всіх громадян України – дотримуватись закону.

Т.Девіс також підкреслив, що нинішня криза в Україні продемонструвала важливість стандартів Ради Європи щодо проведення чесних та вільних виборів а також інших зобов`язань, які брала на себе Україна перед вступом до Ради Європи у 1995 році.

`Ми залишаємося готовими надати будь-яку допомогу Україні, яку та може попросити в здійсненні повного розслідування заяв щодо фальсифікації виборів, перерахунку голосів або підготовці до нових виборів в короткий термін`, - заявив Т.Девіс.

Джерело: УНІАН