Стурбованість сепаратистськими настроями представників східних та південних регіонів висловила частина депутатів Миколаївської міськради під час проведення сьогодні сесії міськради. Про це повідомив присутній на сесії народний депутат України, керівник Миколаївського обласного штабу В.Ющенка, представник політичної групи Української народної партії у фракції блоку В.Ющенка Юрій Ширко.

Він зазначив, що з невідомих причин сесія, на якій було присутньо близько 60 депутатів (загалом у міськраді – близько 90 депутатів), досить швидко була закрита. Депутати провели збори, на яких було створено окрему депутатську групу `За Україну!`. До якої увійшли 27 депутатів міської ради, що представляють різні політичні сили. Вони звернулися до миколаївського міського голови Володимира Чайки з проханням надати приміщення для роботи постійно діючої приймальні групи `За Україну!`.

`Я вперше був присутній на сесії міськради, і був приємно вражений тим, що мій стереотип щодо позиції миколаївських депутатів був помилковим. Я побачив, що вони – незалежно від політичних симпатій – стурбовані тим, що виконавча влада, заважаючи проведенню чесних виборів, не рахується з позицією громадян, які є і їхніми виборцями`, - відзначив Юрій Ширко.

Він повідомив, що перед відкриттям сесії міськради відбулося засідання президій обласної та міської рад, на якому була спроба підтримати сепаратистські наміри східних регіонів, проте вдалося вийти лише на документ, який фіксував, що в разі необхідності може бути скликано засідання депутатів Миколаївщини всіх рівнів.

Ю.Ширко також повідомив про свою зустріч із міським головою В.Чайкою, під час якої було обговорено, зокрема, питання дотримання громадського порядку в місті учасниками акцій на підтримку В.Ющенка.

Прес-служба УНП