`Крок Тигіпка – це крок реаліста`, - заявив сьогодні член Комітету національного порятунку, лідер Української народної партії Ю.Костенко у прямому ефірі телеканалу `Тоніс`, коментуючи відставку С.Тигіпка з посади голови Нацбанку та керівника штабу В.Януковича.

`Це крок реаліста, який дуже добре розуміє наслідки, до яких веде діяльність нинішніх владних чинників – надзвичайно складні економічні умови, які можуть скластися в Україні в найближчі декілька місяців, якщо ми не припинимо політичну кризу. І тоді ніхто не дасть гарантії щодо стабільності гривні та стабільності фінансової та банківської системи`, - зазначив Ю.Костенко.

Він вважає це також `політичним кроком, який свідчить про повну поразку політики, до якої С.Тигіпко був причетний – участь у виборах президента України в команді В.Януковича`.

`Гривня хитається. За своїми обов’язками у Комітеті національного порятунку я відповідаю за взаємодію з органами державної влади. І буквально сьогодні ми провели консультації з НБУ. Ситуація у фінансовій і банківській сфері лишається стабільною. Поки що. Бо є спроби перевести за кордон велику кількість коштів, є спроби роздати кредити. Пам`ятаєте, як збанкрутував банк `Україна`? Олігархи розібрали по кишенях кредити і державний банк збанкрутував. Є спроби діяти за цією схемою і зараз. Але Нацбанк поки що контролює ситуацію`, - відзначив Юрій Костенко.

Новий вибір 2004