Прем`єр-міністр Віктор Янукович заявляє, що опозиція поки що не йде на компроміс, про що він сказав під час зустрічі з делегацією польського Сейму, яка прибула до Києва на чолі з головою парламенту Юзефом Олекси, як повідомляє УНІАН.

Першим і головним питанням, яке цікавило польських парламентарів, було те, наскільки реальною є загроза від`єднання від України східних і південних регіонів. Ця загроза, підкреслили депутати польського сейму, дуже турбує Польщу.

В.Янукович сказав, що все буде залежати від того, чи продовжить опозиція розмовляти з Україною мовою ультиматумів, чи продовжить опозиція вчинення антиконституційних дій. `Якщо опозиція піде на компроміс, то процес розколу України вдасться зупинити. Якщо ні – загроза розколу буде цілком реальною`, - сказав він.

В.Янукович повідомив польським парламентаріям про суть компромісу, який він запропонував Віктору Ющенку. Прем`єр окреслив загрози, які існують стосовно економічного спаду в Україні з огляду на нестабільність політичної ситуації в країні. Він висловив тривогу з приводу того, що досягнення уряду, який він очолює, у економічному зростанні, підвищенні зарплат, пенсій можуть бути зруйновані дестабілізуючими діями опозиції.

На зустрічі були обговорені можливі шляхи урегулювання політичної і економічної кризи в Україні.

Як повідомляє УНІАН, лідер коаліції `Сила народу` Віктор Ющенко заявляє про саботаж переговорів командою В.Януковича. Сьогодні у виступі на майдані Незалежності у Києві він сказав: `Ми не бачимо свідчень зі сторони команди В.Януковича на проведення щирих, ефективних переговорів і ми бачимо відвертий саботаж від представників переговорного процесу з боку В.Януковича`. Він ще раз підкреслив, що за умови продовження такого ставлення з боку В.Януковича команда В.Ющенка може вийти з переговорного процесу.

Джерело: УНІАН