Фонд `Інформаційне Суспільство України` у відкритому листі до Президента України Леоніда Кучми вимагає вжити заходів щодо кричущих фактів фізичного та політичного тиску на журналістів України, як повідомляє УНІАН.

Як ідеться у листі, окремого розгляду та негайної реакції українських правоохоронних органів, української та світової громадськості вимагають останні факти щодо вчинення фізичної розправи над журналістами:

- журналіста газети `Україна-центр`, редактора газети `Репортер` Геннадія Рибченкова побили невідомі в Кіровограді, повідомляють `Українські новини`;

- журналістку інформаційного агентства `Українські Новини` жорстоко побила група невідомих бандитів у Луганську;

- невідомі напали на журналістів німецької телекомпанії ARD, інформаційних агентств Reuter та `Укрінформ` і донецької газети `Салон` під час підготовки до проведення мітингу прихильників лідера блоку партій `Наша Україна` Віктора Ющенка перед будівлею державної адміністрації Донецької області, передають `Українські новини`.

Також у листі наводяться факти втручання у роботу журналістів, перешкоджання виконуванню ними своїх професійних обов`язків, зокрема, адміністрація Президента України відмовляє агентству УНІАН в акредитації на події за участю Президента України. Як відомо, сьогодні під Києвом проходила зустріч Президента України Л.Кучми з керівниками окремих областей. За останні два дні УНІАН уже двічі відмовлено в акредитації. В неділю кореспондента агентства не акредитували на засідання РНБОУ за участю Президента України.

Водночас Одеська міська рада відмовила центральним ЗМІ в акредитації на позачергову сесію, яка проходила сьогодні. Начальник управління інформацією міськради Олексій Зарічанський не назвав причин відмови київським ЗМІ у присутності на сесії. На засідання допущена тільки місцева преса.

Фонд `Інформаційне Суспільство України` заявляє, що дані факти не можуть і надалі залишатися без відповідного розгляду та реакції.

Лист підписали голова правління Фонду Леся Березовець і президент Фонду Андрій Колодюк.

Джерело: УНІАН