Відбулася телефонна розмова Прем’єр-міністра України Віктора Януковича з Надзвичайним та Повноважним Послом Нідерландів в Україні Монікою Френк. За дорученням глави Уряду та Міністра закордонних справ Нідерландів Моніка Френк висловила готовність її країни, яка зараз головує в ЄС, надати всебічну допомогу для врегулювання політичної ситуації в Україні.

В ході телефонної розмови Віктор Янукович детально поінформував посла Нідерландів в Україні про політичну ситуацію в Україні. За його словами, ультимативні дії та безапеляційні заяви опозиції радикалізують політичну ситуацію та підігрівають сепаратиські настрої у східних та південних регіонах країни, що викликає стурбованість його особисто та Уряду, який він очолює. Така ситуація ускладнюється тим, що саме у цих регіонах розташована переважна більшість великих промислових підприємств, зокрема екологічно небезпечних об’єктів та атомних станцій, - зауважив Прем’єр-міністр. При цьому Віктор Янукович наголосив, що Уряд вживає додаткових заходів для забезпечення нормального функціонування цих об’єктів.

Прем’єр-міністр переконаний, що зняти політичну напругу в Україні можна виключно шляхом переговорів між політичними силами. При цьому Віктор Янукович підкреслив небажання опозиції знайти компроміс у ситуації, що виникла, та закликав її представників сісти за стіл переговорів. Він попросив допомоги від Уряду Нідерландів у переконанні опозиції вести реальні переговори стосовно розв’язання політичної кризи в Україні Зі свого боку, Моніка Френк пообіцяла сприяння Нідерландів у вирішенні цих проблем.

Прес-служба Кабінету Міністрів України