Управління Міністерства внутрішніх справ у Луганській області заперечує побиття прихильників лідера блоку `Наша Україна` Віктора Ющенка невідомими бандитами на мітингу. Про це повідомила прес-служба УМВС у Луганській області.

Прес-служба повідомила, що о 13:15 біля пам`ятника Т. Г. Шевченку відбувся мітинг на підтримку Януковича, у якому взяли участь близько 300 студентів з біло-блакитною символікою. Учасники мітингу скандували гасла й співали пісні на підтримку свого кандидата.

Прес-служба стверджує, що близько 13:30 з боку людей у жовтогарячій символіці, які перебували на мітингу, відділилися 13-15 осіб із прутами й бітами, які напали на прихильників Януковича й стали завдавати удари по мітингувальникам. `Усе відбувалося близько 2 хвилин. Після цього нападники розбіглися`, - сказано в повідомленні прес-служби.

Міліція також сумнівається, що на мітингу відбувся напад близько 30 бандитів у чорних шкіряних куртках, озброєних молотками, на прихильників Ющенка, у результаті чого постраждало кілька десятків осіб. `Стосовно десятків постраждалих журналістів, у т.ч. кореспондента `Українських новин`, а також кореспондента газети `Луганчане`, волонтерів, координаторів проекту ОБСЄ й т.д., які нібито одержали травми, то ніхто з них у міліцію не звернувся`, - сказано в повідомленні прес-служби.

Прес-служба стверджує, що постраждали 3 співробітники міліції, які захищали громадян, і один з них госпіталізований. Міліція за даним фактом порушила кримінальну справу за частиною 2 статті 296 Кримінального кодексу (хуліганство). Водночас, як стверджує очевидець, міліція, яка була присутня при побитті бандитами прихильників Ющенка, не перешкоджала цьому.

Як повідомлялось, на цьому мітингу група з 30 бандитів напала на колону прихильників Ющенка в кількості 70 осіб і почала бити. При цьому була жорстоко побита журналістка інформагентства `Українські Новини`, кореспондент газети `Луганчане` і координатор проектів ОБСЄ в Луганській області. Волонтер товариства Джона Говарда (Канада) Сільве Россель одержав тяжку черепно-мозкову травму, йому була зроблена операція. Бандити взяли прихильників Ющенка в щільне кільце й почали бити, забираючи мобільні телефони, відеокамери й іншу фіксуючу апаратури. З колони випускали тільки потерпілих, у яких бандити відняли всі засоби зв`язку. Нападники завдавали журналістам удари по голові молотками, били ногами й тяжкими предметами. Зі слів очевидців, постраждали кілька десятків осіб. Також побиті двоє працівників штабу Ющенка в Луганській області, зокрема, у Євгена Савченка зламаний ніс.

МЦК