29 листопада Віктор Янукович зустрівся з делегацією польського Сейму, яка прибула до Києва на чолі з головою парламенту Юзефом Олекси.

Першим і головним питанням, яке цікавило польських парламентарів, було те, наскільки реальною є загроза від’єднання від України східних і південних регіонів. Ця загроза, підкреслили депутати польського сейму, дуже тривожить Польщу.

Прем’єр-міністр України Віктор Янукович сказав, що все буде залежати від того, чи продовжить опозиція розмовляти з Україною мовою ультиматумів і чи продовжить опозиція вчинення антиконституційних дій. Якщо опозиція піде на компроміс, то процес розколу України вдасться зупинити. Якщо ні – загроза розколу буде цілком реальною.

Віктор Янукович повідомив польським парламентарям про суть компромісу, який він запропонував Віктору Ющенку.

Віктор Янукович також повідомив про те, що опозиція поки що не йде на компроміс. Прем’єр-міністр окреслив загрози, які існують стосовно економічного спаду в Україні з огляду на нестабільність політичної ситуації в країні. Він висловив тривогу з приводу того, що досягнення Уряду, який він очолює, у економічному зростанні, підвищенні зарплат, пенсій можуть бути зруйновані дестабілізуючими діями опозиції.

На зустрічі були обговорені можливі шляхи урегулювання політичної і економічної кризи в Україні.

Прес-служба Кабінету Міністрів України