Президент України Леонід Кучма вкотре наголошує на необхідності пошуку консенсусу і вирішення кризи, яка склалася в країні, у рамках політико-правового поля, про що він сказав на нараді з представниками обласних державних адміністрацій України сьогодні у Кончі-Заспі, як повідомляє УНІАН.

Л.Кучма нагадав, що представники ряду країн, зокрема Державний секретар США Колін Пауелл і прем`єр-міністр Нідерландів Ян Балкененде, виступають лише за один шлях розв`язання проблеми - шлях переговорів і спробу винайдення консенсусу. За словами Л.Кучми, хоч `такий консенсус може не задовольнити ні в якому разі одну зі сторін`, `але шукати цей консенсус потрібно`.

За словами Л.Кучми, якщо є сумніви, що в Донецькій і Луганській областях були фальсифікації, можливо за участю усіх міжнародних спостерігачів перерахувати голоси, і якщо підрахунку голосів не повірять, провести переголосування за обох кандидатів, `я маю на увазі, у Луганській і Донецькій областях`. Л.Кучма переконаний, `що ніхто, напевно, не відмовляється перерахувати ще раз голоси. Але якщо і це не задовольнить?`. На його думку, причин незадоволення `можна знайти дуже і дуже багато, але вони не є причинами`, а є `просто спробою заблокувати процес розв`язання цієї кризи`.

Л.Кучма ще раз запропонував сісти за стіл переговорів. `Я готовий і сьогодні, є робоча група, склад її відомий..., - сказав Президент. - Давайте ще раз проведемо діалог, що ж кожна сторона хоче. Бо є пропозиції. Є невіра у підрахунок голосів – давайте підрахуємо`.

Л.Кучма зауважив, що розуміє, `у якій ситуації перебуває прем`єр-міністр`. За словами Л.Кучми, `він виграв вибори. Пропонує перерахувати голоси, якщо хочете, по всій Україні. Але йому кажуть: `Ти не виграв – ти програв`.

Як наголосив Л.Кучма, `сьогодні Україна програла`, і ситуація загострена настільки, `що наслідки будуть`.

Джерело: УНІАН