Фракція `Єдина Україна` вимагатиме, щоб завтра парламент звернувся до СБУ щодо необхідності вивчення Службою безпеки дій осіб, причетних до сепаратизму в країні, про що він повідомив журналістам один з лідерів фракції Богдан Губський.


Як передає УНІАН, за його словами, фракція рішуче засуджує будь-які дії, що спрямовані на порушення державного суверенітету і державної цілісності країни. `Ми розцінюємо такі дії, як загрозу і замах на конституційний лад, національну безпеку і демократію нашої держави`, - сказав Б.Губський.

За його словами, фракція пропонуватиме завтра парламенту звернутися до Генпрокуратури, яка має внести протести до судів щодо відміни рішень органів місцевого самоврядування і державних виконавчих органів, які протирічать Конституції і законам.

А також на думку фракції, парламент має звернутися до СБУ, щоб зобов`язати її вивчити дії фізичних осіб, керівників відповідних органів і дати правову оцінку щодо замаху ними на конституційний лад і територіальну цілісність держави. Б.Губський переконаний, що у випадку виявлення правових підстав СБУ та ГПУ має притягнути до відповідальності цих осіб, в тому числі і до кримінальної.

Джерело: УНІАН