«Ми стали свідками участі делегації Запорізької області на чолі з головою Запорізької облдержадміністрації, головою обласної ради В.П. Березовським, міським головою Запоріжжя Є.Г. Карташовим у з’їзді представників органів самоуправління в Сєвєродонецьку. З трибуни з’їзду лунали заклики до сепаратизму, була названа дата референдуму, на якому буде поставлене питання про розподіл України.
Шановні депутати! Ви обрані до представницьких органів влади для того, щоб виконувати волю народу України. В ці доленосні для нашої Батьківщини дні ви повинні керуватися почуттям державної відповідальності. Від того, як ви проголосуєте, залежить доля народу, держави, ваша власна доля, доля ваших дітей та внуків.
Запорізькі журналісти звертаються до вас, шановні депутати, з вимогою не допустити організації референдуму про зміну територіального устрою України. Керуючись Конституцією і законами України, виконуючи свій журналістський і громадянський обов’язок, ми засуджуємо розкольницькі дії.
Ми заявляємо, що журналісти не будуть сліпим знаряддям в руках сепаратистів. Не приймайте поспішних антиконституційних рішень! Україна — єдина і неділима! Тільки така Україна здатна стати сильною процвітаючою державою!
Працівники ЗМІ ухвалили дане звернення на розширеному засіданні секретаріату Запорізької обласної організації Національної Спілки журналістів України сьогодні,
29 листопада 2004 року. Документ підписали М. Єфімов — голова обласної організації Національної Спілки журналістів Украини, генеральний директор телекомпанії `ТВ-5`; М. Мурзіна — секретар обласної організації Національної Спілки журналістів України; члени секретаріату П. Горбачов, М. Манько, Г. Петраков, а також низка керівників засобів масової інформації та рядових журналістів.


Новий вибір 2004