Віктор Ющенко заявляє, що переговорний процес з Віктором Януковичем та його командою відбувається `надзвичайно важко`, про що він сказав сьогодні на прес-конференції, як повідомляє УНІАН.

`Сьогодні продуктивні переговори з командою В.Януковича не виглядають можливими, але ще в контексті завтрашніх рішень Верховної Ради ми б могли ще сподіватись, що той бік стане на якийсь конструктив`, - сказав він.

За словами В.Ющенка, його команду не влаштовує те, що опоненти досі не визнали ухвалений у суботу парламентом базовий план розв`язання конфлікту в державі. `Якщо ми будемо шукати якусь іншу паралельну формулу, яку не поділяють народні депутати, грати у якісь сепаратні домовленості, це не є конструктивна позиція`, - зазначив він.

На його думку, якщо команда В.Януковича найближчим часом не сприйме суботні рішення Верховної Ради, то `перспектива цих переговорів є слабкою`.

Він додав, що народний депутат Іван Плющ, який очолює створену для переговорів з опонентами робочу групу від опозиції, вже отримав відповідну вказівку.

Коментуючи вчорашню ультимативну заяву коаліції `Сила народу`, озвучену Юлією Тимошенко щодо 24 годин на роздуми владі, В.Ющенко сказав: `Я теж схиляюсь до думки, що затягувати безплідні переговори - не в наших інтересах`. Водночас він додав, що покладаючи великі сподівання на завтрашнє рішення парламенту, можна говорити, що опоненти мають на роздуми таким чином ще один день.

В.Ющенко зазначив, що йому неприємно, коли як несумісні речі порівнюють мітинги людей на вулицях і політичні переговори. `Вулиця вже зробила унікальні речі – посадила владу за стіл переговорів`, - сказав В.Ющенко. За його словами, це надзвичайно важливе досягнення, оскільки завдяки виступам громадян до переговорного процесу приєднались навіть ті політики, `які роками не спілкувались з опозиційними силами`.

Водночас лідер опозиції визнав, що учасники демонстрацій чекають рішень політиків.

Джерело: УНІАН