Народні депутати України Степан Гавриш та Роман Зварич, які представляють у Верховному Суді відповідно Віктора Януковича та Віктора Ющенка, не виключають, що розгляд скарги довіреної особи лідера `Нашої України` Миколи Катеринчука може затягнутись надовго, повідомляє МЦК.

`Я думаю, це займе багато часу - тиждень, два, три`, - сказав журналістам Гавриш, який є уповноваженим представником Януковича в Центрвиборчкомі, а також представляє його інтереси у Верховному Суді. Він зазначив, що `Верховний Суд може лише скасувати рішення ЦВК, проте це зробити дуже важко`, бо закон про вибори Президенти не передбачає можливості визнання недійсними загальних результатів виборів, тільки по окремим дільницям, зазначив він.

Гавриш вважає, що повторні вибори `можуть вирішити проблему, як компроміс, і очевидно в цьому напрямку потрібно вести діалог`. При цьому він зазначив, що закон про вибори Президента передбачає можливість проведення повторного другого туру.

Зварич вважає, що розгляд скарги Миколи Катеринчука `може затягнутись на довгий час`, в зв`язку з цим, що надано велику кількість документальних доказів. `З іншої точки зору - суд може спиратись не тільки на верховенство закону, проте і виходити з норм Конституції, міжнародних конвенцій`, - сказав Зварич. Зокрема, на думку депутата, Верховний Суд `може ухвалити нестандартне, проте достатньо сміливе рішення - у відповідності з волею народу, яке було озвучене в Верховній Раді, оголосити, що вибори не відповідають діючому волевиявленню народу і таким чином результати, оголошені Центрвиборчкомом, належать скасуванню чи визнанню їх недійсними`. `Таким чином, ми вже перебуваємо в невизначеному правовому полі, і це буде вимагати політичної консолідації чи консенсусу. Думаю, такий консенсус ми зможемо знайти`, - сказав він.

МЦК