`Ми в Страсбурзі дуже стурбовані відсутністю прогресу в діалозі між двома сторонами цього політичного протистояння`, - заявив генеральний секретар Ради Європи Террі Девіс. Він, як повідомляє прес-служба Ради Європи, закликав Ющенка та Януковича до відновлення діалогу без затримки, повідомляє МЦК. `Я звертаюся до вас: не ризикуйте цілісністю вашої країни через свою політичну позицію. Я також закликаю всі політичні сили і всі силові відомства в Україні поважати верховенство права і дочекатися рішення Верховного суду`.

Генсек Ради Європи також наголосив на тому, що нинішня криза в Україні ясно продемонструвала важливість дотримання стандартів Ради Європи з вільних і справедливих виборів, як і інших зобов`язань, взятих на себе Україною при її вступі до Ради Європи в 1995 р.

`Ми залишаємося готовими до того, щоб запропонувати будь-яку допомогу, якої може потребувати Україна для того, щоб повністю розслідувати порушення виборчого законодавства, здійснити перерахунок бюлетенів, або допомогу в підготовці нових виборів за її зверненням`, - додав Девіс.

МЦК