Міністр оборони України генерал армії України Олександр Кузьмук вважає, що за певних обставин можуть мінятися принципи внутрішньої і зовнішньої політики країни, але територіальна цілісність, кордони мають залишатися незмінними, про що він сказав сьогодні на нараді з керівним складом Центрального апарату Міністерства оборони та Генерального штабу Збройних Сил України.

Ситуацію, що склалася в країні, О.Кузьмук назвав критичною. Особливе занепокоєння, на думку керівника військового відомства, викликають заклики щодо зміни адміністративно-територіального устрою нашої держави і наголосив на тому, що ситуація в країні має тенденцію до загострювання, як повідомляє УНІАН.


За його словами, прийняті Верховною Радою рішення спрямовані на пошук шляхів виходу з кризи, що склалася в державі. На переконання керівника оборонного відомства, найбільш ефективною можливістю впоратися з ситуацією є переговорний процес.

О.Кузьмук також поінформував присутніх на нараді про хід засідання Ради національної безпеки і оборони України, у якому він брав участь 28 листопада. Зокрема, на ньому міністр оборони жорстко висловив свою позицію щодо неприпустимості застосування сили проти учасників конфлікту з метою недопущення його подальшого загострення, за умов дотримання учасниками політичних акцій норм законодавства України.

Під час наради О.Кузьмук поставив завдання на найближчий час. Найголовніші з них – організовано розпочати 1 грудня новий навчальний рік, привести до військової присяги на вірність українському народу молодих воїнів осіннього призову, завершити заходи з реформування та розвитку Збройних Сил України у 2004 році.

Міністр оборони також поставив завдання головнокомандувачам видів Збройних Сил, командувачам військами оперативних командувань, корпусів, командирам з`єднань, військових частин та підрозділів, їх заступникам з гуманітарних питань щодо організації з усіма категоріями військовослужбовців щоденного інформування про суспільно-політичну ситуацію в країні.

Така інформаційно-роз`яснювальна робота, на переконання О.Кузьмука, має згуртовувати військові колективи навколо ідеї єдиної і неподільної України.

Джерело: УНІАН