Всеукраїнська партія «Нова Сила» заявляє про те, що вона не має ні моральних, ні правових підстав визнати, що вибори Президента України відбулися демократично та у відповідності із вимогами чинного законодавства України.

Партія висловлює солідарність із народом України і висловлює свій категоричний протест владі, яка своєю бездіяльністю сприяє ескалації громадянського конфлікту в Україні, що може мати наслідком озброєну кримінальну революцію та подальшу втрату державного суверенітету.

Партія «Нова Сила» рішуче засуджує сепаратистські дії керівників органів місцевого самоврядування і вважає, що зазначені прояви не мають ніякого відношення ні до виборів, ні до політичної боротьби, а знаходяться у площині кримінального права, а відтак можуть бути припинені лише рішучими діями правоохоронних органів.

Вони впевнені, що будь-які переголосування та інші половинчасті рішення не вирішать кризового конфлікту по суті, оскільки його природа вже перейшла за межі особистого конфлікту так званих лідерів виборчого процесу. `Природа кризи полягає у всенародному визнанні факту політичного шахрайства й його не сприйняття народом. Подолати кризу можливо виключно у єдиний спосіб – провести чесні й прозорі вибори Президента, якого народ визнає лідером нації`, - повідомляють члени Партії.


Джерело: Всеукраїнська партія `Нова сила`