Учасники акції громадянської непокори в Херсоні закликають губернатора Володимира Ходаковського і мера Херсона Володимира Сальдо не підтримувати сепаратистських ідей східноукраїнських губернаторів.

Як передає УНІАН, про це йдеться в зверненні учасників мітингу до губернатора, мера і керівників правоохоронних органів регіону.

Учасники акції засуджують сепаратистські дії прем`єр-міністра України Віктора Януковича і глав обладміністрацій Донецької, Луганської і Харківської областей і вимагають від Президента, Генеральної прокуратури і СБУ негайно вжити заходів щодо захисту територіальної цілісності України, а також притягнути винних до кримінальної відповідальності.

`Ми переконані, що серед депутатів місцевих рад вистачить розумних людей, що не підтримають ідею розтягування України по кишенях олігархів`, - підкреслюється в зверненні.

27 листопада на спільному засіданні президії обласної ради і колегії обласної адміністрації прийняте рішення згідно з яким регіональні органи місцевого самоврядування `залишають за собою право розгляду питання консолідації зусиль владних структур області з рішеннями органів самоврядування південно-східних регіонів`.

Джерело: УНІАН