Перший віце-прем`єр-міністр України Микола Азаров заявляє, що держава припинить фінансування тих регіонів, де сьогодні не в повній мірі відраховуються кошти в бюджет, про він повідомив на погоджувальній раді керівників груп і фракцій парламенту за участю членів уряду.

Як передає УНІАН, починаючи свою промову М.Азаров підкреслив, що він не хотів би, аби населення України сприйняло його інформацію `як сигнал до паніки`. Він підкреслив, що запас міцності у нашої держави є і в першу чергу це стосується банківської системи, яка сьогодні впевнено протидіє дестабілізаційним факторам. `Я можу довести на цифрах, що поки у нас є запас міцності`, - сказав він.

В той же час він зазначив, що уряд не може не хвилювати тенденція зменшення платежів до державного бюджету. За оцінками М.Азарова втрати за місяць становитимуть більш як 600 млн. грн. Він сказав, що це здебільшого пов`язано з тим, що керівники підприємств, користуючись складною політично ситуацією в державі, вирішили поки притримати кошти.

Він розповів, що розмовляв з усіма керівниками регіонів і попередив їх, що у разі продовження такої тенденції держава припинить фінансування відповідних регіонів. М.Азаров також зауважив, що він надалі не може надати повного і грунтовного звіту, оскільки сьогодні приміщення Міністерства фінансів заблоковано і апарат розкиданий у різних місцях.

Журналісти мали змогу почути лише початок доповіді М.Азарова. Потім засідання продовжилось у закритому режимі.

УНІАН