Європейський парламент в середу, 1 грудня, може ініціювати накладення санкцій проти України за фальсифікацію виборів Президента, про що Європі повідомила депутат ЄП від Польщі Гражина Станішевська, яка також відзначила, що депутати, які були спостерігачами на виборах в Україні, налаштовані дуже рішуче.

За її словами, Європарламент вже частково наклав санкції, оскільки його бюджетна комісія заблокувала виділення Україні кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку, а комісія з міжнародних справ виділення коштів на технічну допомогу.

Г.Станішевська додала, що депутати Європарламенту з Нідерландів, Італії, Іспанії, Великобританії та Німеччини гостро реагують на виборчі порушення і висловлюють солідарність з українцями.

Вона сказала, що тільки французи `прохолодно` ставляться до подій в Україні, прогнозуючи погіршення відносин ЄС з Росією через підтримку `помаранчевої революції`.

Польський депутат підкреслила, що спостерігачі в Європарламенту єдині в думці про фальсифікацію виборів. `Усі вони, хоча були представниками різних країн та різних політичних поглядів, говорили одним голосом...`, - сказала вона, коментуючи засідання комісії з міжнародних питань ЄП 23 листопада.

Як повідомляв УНІАН, 1 листопада Європарламент на пленарному засіданні розгляне ситуацію в Україні після виборів Президента.

На засіданні виступлять голова Верховної Ради України Володимир Литвин та голова парламентського комітету з питань євроінтеграції, представник блоку партій `Наша Україна` Борис Тарасюк.

УНІАН