Німецький експерт зі східноєвропейських питань Райнер Лінднер попереджує, що зараз в Україні можуть масово знищуватися важливі документи нинішньої влади, тобто фактично відбувається «утилізація ери Кучми».
На це звертається мало уваги, однак такі дії є дуже небезпечними, як показав, зокрема досвід Німеччини наприкінці минулого століття, підкреслює Лінднер у коментарі `Німецькій хвилі`. Політолог зауважив, що німецька позиція від початку протестів в Україні є однозначною і спрямована на підтримку демократичного руху. Однак, на його думку, Канцлер Німеччини Ґергард Шредер навряд чи може виступити посередником у врегулюванні політичної кризи в Україні.
«Роль Шредера як посередника в даний момент я собі уявити не можу. Адже федеральний канцлер з одного боку симпатизує демократичному руху в Україні, але з іншого він дуже тісно пов`язаний з Росією», сказав Лінднер.
Він наголосив, що важливим політичним сигналом на підтримку демократії в Україні є візити останніми днями до Києва впливових німецьких політиків.

ІМІ