Голова Верховної Ради України Володимир Литвин у понеділок на зустрічі з Маршалеком Сейму Республіки Польща Юзефом Олексою поінформував делегацією Сейму про ситуацію в Україні після виборів, про рішення Верховної Ради України, яка оцінила ситуацію як політичну кризу, а самі вибори як такі, що не відбивають волевиявлення українського народу. `Потрібні - рішення Верховного Суду України і добра воля Президента України стосовно відставки ЦВК. Нині Верховна Рада взяла на себе відповідальність за ситуацію в країні. Система державного управління на виконавчому рівні не функціонує`, - сказав Литвин.

Він також зазначив, що Верховна Рада України уважно аналізує всі рішення, ухвалені на місцевому рівні, і завтра дасть цим рішенням принципову оцінку, виходячи з вимог Конституції та принципів цілісності української держави.

Олекса нагадав, що український пріоритет завжди був одним з головних чинників зовнішньої політики сучасної Польщі, в тому числі саме він визначав позицію Польщі у міжнародних інституціях. `Ми виходимо із симпатій до України`, - сказав Олекса, який вручив Литвину ухвалу Сейму Республіки Польща. Польський парламент висловлює сподівання, що суверенна і незалежна Україна дотримуватиметься принципів демократії, що `вибори будуть чесно проведені з метою досягнення чесного результату`, підкреслив Олекса.

МЦК