Про необхідність `негайної відставки Уряду з метою забрати владу у тих осіб, котрі можуть своїми злочинними наказами порушити роботу єдиної енергетичної системи держави` заявив під час сьогоднішнього засідання Погоджувальної Ради керівників фракцій і комітетів ВР народний депутат України, голова підкомітету з питань газової промисловості Комітету ВР з питань ПЕК, представник партгрупи Української народної партії у фракції Блоку В.Ющенка Олекса Гудима. Він зазначив, що у перші дні маніфестацій на столичному Майдані Незалежності віце-прем‘єр-міністром Клюєвим, міністром палива та енергетики Тулубом віддавалися злочинні накази керівництву `Київенерго` по знеструмленню міста Києва, насамперед Хрещатика. Керівництво `Київенерго` ці накази не виконало, але, наголосив народний депутат, `якщо ВР буде повільно приймати рішення про відставку Уряду – це загрожує енергетичній безпеці держави, адже впродовж останніх місяців керівництво енергетичною сферою країни не здійснюється `.
Олекса Гудима підтримав позицію з цього питання голови ВР Володимира Литвина, який, за його словами, під час засідання Погоджувальної Ради заявив, що коли буде порушена робота енергетичної системи України, то виходити з того стану прийдеться понад 45 днів.
Відтак, заявив народний депутат, `Українська народна партія вимагає негайної відставки Уряду, переобрання виконавчої влади, формування коаліційного тимчасового Уряду у Парламенті, аби не допустити виходу наказів, які можуть порушити енергетичну безпеку, що буде величезним ударом для держави`.

Новий вибір 2004