Міністр закордонних справ Швеції Лайла Фрайвальдс вважає, що перед проведенням нових президентських виборів в Україні слід провести незалежне розслідування результатів попередніх виборів, повідомляє Бі-Бі-Сі з посиланням на шведську газету `Dagens Nyheter`.

Л.Фрайвальдс наголосила, що Європейський Союз має узгоджену думку щодо України.

Лідер Центристської партії Швеції Фредрік Райнфілд вважає, що зараз вирішується майбутнє України – чи вона нарешті побачить свободу і ринкову економіку, чи знову повернеться під вплив Росії і корупції. З огляду на це, він закликає Європейський Союз зайняти більш рішучу позицію і вимагати нових виборів в Україні. `Ми повинні об`єднати наші сили, щоб підтримати опозиційного кандидата В.Ющенка`, - говорить він.

Ф.Райнфілд також закликає уряд Швеції натиснути на Європейський Союз і переконати його вжити спільних заходів щодо ситуації в Україні, наприклад, запропонувати свої ресурси, щоб забезпечити демократичне проведення нових виборів в Україні. `Лайла Фрайвальдс заявила, що вибори були сфальсифіковані, і це добре. Але тепер вона повинна також вказати напрямок дій`, - наголошує Ф.Райнфілд.

Представник Екологічної партії Швеції Петер Еріксон також вважає, що уряд мусить висловити більш критичну позицію щодо виборів в Україні.

УНІАН